arrow-intranet-overlay.png
Sarkon Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png Icon-hat.png

03 juni 2019

Vogelweid zesde van het land met dammen

Categorie: Algemeen nieuws

Vogelweid zesde van het land met dammen

SCHAGEN – Het had ze zo mooi geleken: als Schager basisschool voor het eerst sinds 1986 het schooldamkampioenschap winnen. De jongens van De Vogelweid werden in de Spartahal zesde van de achttien.

Dat voelde als een teleurstelling. ,,De eerste plek zat er misschien wel in”, zegt Ivar de Glee (12), dammer van De Vogelweid. Timo Elzinga en Nick en Kay van Zelm zaten bij hem in het team. ,,We wilden graag winnen.”

Basisscholen uit heel Nederland kwamen naar Schagen voor het kampioenschap. ,,Sommigen zaten wel twee uur in de auto”, weet organisator Gerrit de Glee. ,,We hebben gelukkig heel veel positieve reacties gekregen, dus ik ben best tevreden over hoe de dag is verlopen.”

Zijn zoon Ivar gaat vandaag met een teleurgesteld gevoel naar school, maar hij pakt het sportief op. ,,Ik heb wel weer zin om te gaan. Het was ook gewoon een gezellige dag. Ons team bestaat uit alleen maar vrienden. Van tevoren hebben we er met z’n allen heel hard voor geoefend. We zijn een maand geleden begonnen met oefenen. Iedere week kwamen we één keer bij elkaar.”

Voor Gerrit de Glee was het een spannend dagje; een Nederlands schooldamkampioenschap vindt niet iedere dag in Schagen plaats. ,,Maar gelukkig hebben we vorig jaar al wat ervaring op mogen doen met het organiseren van de halve finales. We wisten dus min of meer wat ons te wachten stond met al die scholen uit het hele land.”

Hij zag het team van zijn zoon sterk beginnen. Vanaf de derde ronde werden er steeds meer puntjes weggeven. De Vogelweid liet zich niet kisten en pakte alsnog de zesde plek.

Basisschool De Bron ging er uiteindelijk met de winst vandoor. Het dorp waar die school gevestigd is, Molenaarsgraaf, telt nog geen vijftienhonderd inwoners.

Er deden ook scholen mee uit plaatsen als Gouda, Woubrugge, Gorinchem, Bemmel, Westerhaar en Pieterburen.

(Bronvermelding Noordhollands Dagblad, 27 mei 2019)

 

De Rank (Stichting Kopwerk) zesde op NK dammen voor welpen

JULIANADORP –  Bij de Nederlandse kampioenschappen schooldammen voor welpen in het Gelderse Heerde heeft het team van basisschool De Rank uit Julianadorp net naast een bronzen plak gegrepen.

Na negen speelronden eindigde De Rank samen met nog drie ploegen met elf punten als derde. Bordpunten moesten de doorslag geven in de rangschikking, waardoor De Rank als zesde eindigde. De andere regionale vertegenwoordiger, De Hofstee uit Julianadorp, finishte als achtste met negen punten.

(Bronvermelding Noordhollands Dagblad, 28-05-2019)
‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht