arrow-intranet-overlay.png
Sarkon Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png Icon-hat.png

15 mei 2019

Spoorbuurt en Don Bosco behalen regiofinales schoolvoetbalkampioenschap

Categorie: Algemeen nieuws

Spoorbuurt en Don Bosco behalen regiofinales schoolvoetbalkampioenschap

SLOOTDORP Zolang het organisatorisch goed staat, vindt Arie Kouseband, is het leuk om het provinciale schoolvoetbalkampioenschap te regelen. Morgen wordt op de voetbalvelden in Anna Paulowna uitsluitsel gegeven over welke school de beste voetballers van Noord-Holland heeft.

Jongensteams uit groep 7 en 8 van Spoorbuurt en Don Bosco, plus meisjesteams uit groep 7 en 8 van Spoorbuurt en ’t Span haalden gisteren de eindstrijd tijdens de regiofinales bij CV Wieringermeer in Slootdorp. Het deelnemersveld bestaat morgen uit 32 scholen, die naast Schagen en Hollands Kroon uit onder meer Den Helder, Alkmaar, Zaandam en Hoorn komen.

„Jan Leijen is naast voorzitter van Kleine Sluis ook voorzitter van dit schoolvoetbaldistrict. Negen jaar terug, toen er bij ons in Anna Paulowna vijftig jaar werd geschoolvoetbald, waren we ook al de gastheer. Nu was er weinig animo vanuit andere scholen en grepen we opnieuw onze kans”, vertelt Kouseband.

Scheidsrechters

De organisatie staat ten opzichte van de editie in 2010 voor een uitdaging: hoe kan het gebrek aan capabele scheidsrechters worden opgelost? Door de veranderde regels van de Nederlandse voetbalbond wordt er niet meer in elftallen en op hele velden gespeeld. „De scheidsrechters hoeven niet meer op buitenspel te letten. Ze hebben meer een begeleidende rol. Velen bedanken daarvoor. De meesten zijn al wat ouder en werken niet meer. Jongere scheidsrechters zijn juist aan het werk of naar school als wij om één uur met het toernooi beginnen. Je wilt niet weten hoeveel belletjes ik de afgelopen dagen heb gepleegd. De scheidsrechters zullen twee potjes achter elkaar moeten fluiten.”

Kouseband denkt dat de scholen in de regio Schagen kans maken om bij de laatste tien scholen te behoren. „Maar ik betwijfel of er een team tussenzit dat het kampioenschap wint. Het deelnemersveld is sterk. Vanuit Zaandam en Alkmaar, gebieden die ’AZ-gelieerd’ zijn, komen vaak de meest getalenteerde spelers.

(Bronvermelding Noordhollands Dagblad, 14-05-2019)
‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht