arrow-intranet-overlay.png
Sarkon Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png Icon-hat.png

26 februari 2019

Sarkon leraressen in Kenia voor Teachers4Teachers

Categorie: Algemeen nieuws

Sarkon leraressen in Kenia voor Teachers4Teachers

 

Zoals ieder jaar zendt Stichting Sarkon leraren of leraressen uit naar Kwale County, Kenia, om deel te nemen aan een de vele activiteiten van Teachers4Teachers. Juf Majorie van de Antoniusschool hield zich bezig met workshops voor Keniaanse ECD-teachers (early child development), terwijl juf Marieke van de Aloysiusschool ging werken met collega’s van de primairy schools. Samen, Keniaanse collega’s en Nederlandse werd er gesproken over actief leren van kinderen, wat de kenmerken van goed onderwijs zijn, hier én in Kenia. Samen met nog 40 Hollandse collega’s werkten Majorie en Marieke samen met tientallen Keniaanse vakgenoten. Iedere workshop werd gemiddeld door 40 á 50  Keniaanse leraren en leraressen bezocht. Workshops voor het hele jonge kind, maar ook speciaal onderwijs, peuteronderwijs, basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Want het was daar ook vakantie, dus hadden leraren alle gelegenheid om te komen en dat deden ze in grote getale. Over de gehele staat gonsde de inspiratie.

Zaterdag werd het geheel afgesloten met een groot festijn, waar maar liefst 800 leraren en leraressen hun samenwerking in het onderwijs vierden. Ze kwamen uit vrijwel alle windstreken van County Kwale naar ons centrum in Ukunda. Deze Keniaanse collega’s zijn deze week weer aan de slag gegaan. Met nieuwe ideeën, opnieuw geïnspireerd en gemotiveerd. Ga er vanuit, dat een gemiddelde klas in Kenia minstens 50 kinderen telt. Dan krijgen 40.000 Keniaanse kinderen net even leuker les, beter les dan hiervoor. Teachers4Teachers; een leraar voor een leraar. Samen zijn 1+1 veel meer dan 2. Ook onze Nederlandse collega’s hebben een inspirerende en waardevolle periode achter de rug. En ook zij zullen met deze “life-changing experiënce” gedreven en gemotiveerd verder gaan in dat prachtige vak, wat onderwijs is.

A teacher for a teacher, daar in Afrika en hier in Nederland. Wat mooi, dat onze organisatie daar onderdeel van mag zijn.  

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht