arrow-intranet-overlay.png
Sarkon Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png Icon-hat.png

09 mei 2019

Ondanks lage opkomst genoeg enthousiasme

Categorie: Algemeen nieuws

Ondanks lage opkomst genoeg enthousiasme

BREEZAND Ze konden uit het zwembad, snel omgekleed en wel, zó door naar de prijsuitreiking: de kinderen van De Snip 1, De Zandhorst 1 en St. Jan 1. Deze teams mogen op zaterdag 18 mei meedoen aan de provinciale schoolzwemkampioenschappen in Heerhugowaard.

Ze kregen gistermiddag in zwembad Den Krieck te Breezand ieder een beker uitgereikt tijdens het kampioenschap van Hollands Kroon. De grote wisselbeker voor de beste school ging dit keer naar basisschool St. Jan, die twintig van de 39 medailles in de wacht sleepte.

Elk team bestond uit twee kinderen van groep drie en vier, twee van groep vijf en zes en twee van groep zeven en acht. De drie winnende groepjes waren in totaal sneller dan de rest van de jonge zwemfanaten in Den Krieck. Al was er dit keer een stuk minder concurrentie dan in voorgaande jaren. Doordat de kampioenschappen dit keer in de schoolvakantie vielen, kon een groot aantal kinderen niet komen.

,,De afgelopen jaren hebben we er telkens rond de honderdvijftig gehad. Dit keer waren het er 51”, vertelt medeorganisator Robin Stammes.

De organisatie had het evenement later laten beginnen in verband met het continurooster van enkele basisscholen. ,,Bleek achteraf dus onnodig, maar wel goed om te weten waar we aan toe zijn als zo’n situatie nog eens aan de hand is. Dan is vijftig kinderen te doen, maar honderdvijftig met deze groep vrijwilligers is iets te veel van het goede.”

Ondanks de magere opkomst was er aan enthousiasme geen gebrek. Er waren veel ouders naar Den Krieck gekomen om hun kinderen aan te moedigen. Bij elke uitgereikte prijs klonk gejuich. Zo vierden de drie winnende teams feest. En mochten kinderen van De Meerpaal, een school die geen winnend team had, juichen voor Demi Kuik: zij was de snelste van veertien kids op de 25 meter vrije slag en 25 meter rugslag.

(Bronvermelding Schager Courant, 25-04-2019)
‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht