Grote verschillen en vele overeenkomsten

Twee Sarkondirecteuren op reis naar Kenia

‘Een geweldig mooie en vooral waardevolle ervaring,” zegt Miranda Pieters (directeur van Sarkonschool De Kameleon in Julianadorp (https://www.basisschoolkameleon.nl/pg-32858-7-130410/pagina/basisschool_de_kameleon_julianadorp.html)) over haar reis met Teachers4teachers (https://www.teachers4teachers.nl/) (T4T) naar Kenia. “Het laat je weer even beseffen hoe goed wij het hier hebben en hoe groot de verschillen op de wereld zijn.”

Samen met collega schooldirecteur Annemiek Koenders (KC De Marinx in ’t Veld (https://www.demarinx.nl/pg-24661-7-138686/pagina/kindcentrum_de_marinx_t_veld.html)) en nog een tiental directeuren vanuit andere besturen, ging ze op bezoek in ‘Kwale County’ om daar Keniaanse collega’s uit het vak te ontmoeten.

“De verschillen tussen Kenia en Nederland zijn groot. De dilemma’s waar we dagelijks tegenaan lopen verschillen enorm, toch zijn er ook veel overeenkomsten. We zijn tenslotte in de basis allemaal leerkracht. We hebben dan ook geleerd van elkaar en nemen nieuwe inzichten over onderwijs mee naar onze eigen scholen.”

Teachers4Teachers (https://www.teachers4teachers.nl/) is een organisatie van vrijwilligers met als doel de onderwijsontwikkeling in Kenia te bevorderen door onderwijsgevenden uit Nederland en Kenia met elkaar in contact te brengen. Twee keer per jaar organiseert Teachers4Teachers een reis.

Ontwerp zonder titel (20) Ontwerp zonder titel (20)
Ontwerp zonder titel (19) Ontwerp zonder titel (19)
Ontwerp zonder titel (18) Ontwerp zonder titel (18)
Ontwerp zonder titel (17) Ontwerp zonder titel (17)