Campus de Terp is geopend!

Op naar een prachtige toekomst samen...

Het is officieel een feit. Campus de Terp is geopend. Onder het toeziend ook van 300 genodigden en alle kinderen van Kindcentrum de Terp legden wethouder Mary van Gent, Maaike Esselink (voorzitter SSWW), Ellis Hart (rector Wiringherlant) en Inge van der Kooij (directeur Don Boscoschool) alle vier een puzzelstuk in een kunstwerk. Het laatste stukje werd gelegd door Irene Schouten en vijf kinderen van de Kinderopvang. De complete puzzel symboliseert de puzzel die het mega traject is geweest en zal ergens op het buitenterrein geplaatst worden.

Wethouder van Gent vertelde trots te zijn op de campus: “De Campus is uniek, nergens in Nederland werken op deze manier inwoners en professionals samen om uiteindelijk een plek te creëren om te sporten, te leren en om elkaar te ontmoeten.” Daarnaast bedankte ze iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan het verwezenlijken van deze droom.

Ook burgemeester Rian van Dam sprak een woord van grootse dank uit. Zij zette vier vrijwilligers van Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer in het zonnetje. Age Miedema, Maaike Esselink, Johan Vos en Trudi Groot kregen van haar het compliment van de gemeente Hollands Kroon opgespeld.

Dit alles speelde zich af in de (officieel reeds gesloten) Zuiderzeehal. Een noodgreep aangezien de weergoden trakteerden op de eerste herfststorm van dit seizoen. Maar de noodgreep bleek eigenlijk erg passend. Na de openingshandeling stapten allen gasten vanuit het verleden, de toekomst in bij de rondleidingen door Kindcentrum de Terp en Sportcentrum de Terp.

Het was een onstuimige dag met gouden randje…

Wij hebben ongelooflijk veel zin om samen met Stichting Surplus (https://stichtingsurplus.nl/), Kopwerk (https://www.kopwerk.nl/)en Kappio (https://www.kappio.nl/pg-29492-7-98586/pagina/kappio_spelenderwijs_wijzer.html)dit avontuur aan te gaan. En samen te werken met Sportcentrum de Terp (https://www.sportcentrumdeterp.nl/) en de Gemeente Hollands Kroon (https://www.hollandskroon.nl/).

Op naar een prachtige toekomst!

Ontwerp zonder titel (15) Ontwerp zonder titel (15)