"De beste leerkracht is degene die het meest om hulp vraagt."

Nederlands bekendste ontwikkelingspsychologen Steven Pont geeft masterclass

Schoolbesturen Surplus en Sarkon zijn schooljaar 2024-2025 begonnen met een inspirerende masterclass van Nederlands bekendste ontwikkelingspsychologen Steven Pont (https://www.stevenpont.nl/). Hij nam 65 enthousiaste leerkrachten mee in de kunst van gedragssturing, zowel van het eigen gedrag als dat van de leerlingen.

Met zijn unieke combinatie van ontwikkelingspsychologie en systeemtheorie bood hij waardevolle inzichten vanuit zowel het individu als de invloed van de sociale omgeving. De zaal kreeg concrete handvatten voor gedragsmanagement in de klas. Steven Pont legde de onderliggende psychologische principes uit en deelde praktische technieken om een positieve, ondersteunende leeromgeving te creëren.

”De beste leerkracht is degene die het meest om hulp vraagt,” aldus Steven. “De kracht ligt in het ego aan de kant zetten en jezelf blijven ontwikkelen door hulp te zoeken, met als doel beter te worden in je vak.”

Treffende woorden die raakten tijdens een middag vol energie en inspiratie. Met frisse ideeën en nieuwe inzichten keerden de leerkrachten terug naar hun scholen, klaar om het geleerde in de praktijk te brengen. Een geweldig mooie start van het nieuwe schooljaar.

Ook eens luisteren naar Steven Pont? Hij heeft een eigen podcast (https://open.spotify.com/playlist/2PpBjD4yYSWwPLlgn1mTIn?si=vhyQtDC9R1G_j_DJUGZBKw&pi=e-W0F8PlqdQqKq)

Ontwerp zonder titel (2) Ontwerp zonder titel (2)
Sarkon - leerkrachten Joelle en Gerben Op de Elft dec2023 Sarkon - leerkrachten Joelle en Gerben Op de Elft dec2023