Op de valreep nog een flinke dosis inspiratie

Drie scholen aan de slag met combigroepen 2-3

Op de valreep zo vlak voor de vakantie hebben de leerkrachten van de groepen 2-3 van Sarkonscholen De Rank (https://www.derank-schagen.nl/pg-31373-7-108064/pagina/welkom_op_de_website_van_rkbs_de_rank_altijd_groeiend.html) uit Schagen, De Trimaran (https://www.basisschooldetrimaran.nl/pg-31879-7-121234/pagina/basisschool_de_trimaran_den_helder.html) uit Den Helder en Titus Brandsma (https://www.rkbstitusbrandsma.nl/pg-32884-7-131388/pagina/rkbs_titus_brandsma.html) uit Middenmeer een inspirerende training gevolgd gegeven door Cobi Visser, de schrijfster van het boek ”Combinatiegroep 2-3 Doen!”.

Op initiatief van Simone Mosch, leerkracht van groep 3 op De Trimaran, gaf Cobi de groep waardevolle adviezen en praktische handvatten om vol zelfvertrouwen een goede start te maken in het schooljaar 2024-2025 met hun combinatiegroepen 2-3.

Ze behandelde een aantal belangrijke onderwerpen zoals:
- Hoe maak ik van twee groepen één groep?
- Heeft een combinatiegroep 2/3 een ideale samenstelling?
- Hoe verdeel ik mijn aandacht goed?
- Hoe ga ik om met methoden?
- Kan ik nog thematisch werken zoals in een kleutergroep?
- Hoe bewaak ik de einddoelen?
- Hoe instrueer ik direct en effectief?
- Hoe kan ik nog bewuster plannen en organiseren?
- Hoe zorg ik voor een rijke speelleeromgeving?

De training gaf volop handvatten om met collega’s van de groepen 1 tot en met de groepen 4 te werken aan een kansrijke aanpak voor combinatiegroepen, waardoor er een doorgaande leerlijn ontstaat.

Het komende schooljaar gaan we deze drie scholen op de voet volgen. Op onze website en social media doen we verslag. Blijf ons dus volgen voor een kijkje in deze keuken! 👩‍🏫👨‍🏫

Sarkon - leerkrachten Joelle en Gerben Op de Elft dec2023 (1) Sarkon - leerkrachten Joelle en Gerben Op de Elft dec2023 (1)
Sarkon - leerkrachten Joelle en Gerben Op de Elft dec2023 Sarkon - leerkrachten Joelle en Gerben Op de Elft dec2023
Ontwerp zonder titel (1) Ontwerp zonder titel (1)
Ontwerp zonder titel Ontwerp zonder titel