arrow-intranet-overlay.png
Sarkon Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png Icon-hat.png

31 mei 2017

Integraal Kind Centrum in Schagen

Categorie: Algemeen nieuws

Integraal Kind Centrum in Schagen

Het duurt nog even, maar medio augustus 2018 zal het nieuwe gebouw waarin R.K.B.S. De Rank, samen met de kinder- en peuteropvang (het Schommeltje en de Trommel)) van de SKRS gaan huisvesten, klaar zijn. Het betekent dat een Integraal Kind Centrum ontstaat waar kinderen van 0 tot 12 jaar in hetzelfde gebouw opgevangen gaan worden. Het gebouw ademt de visie van De Rank en de SKRS waarin de wens is uitgesproken om een school te krijgen die licht is en ruim. Dit element wordt versterkt door een grote mate van overzichtelijkheid en georganiseerdheid. Dat houdt in veel glas, maar ook ingebouwde opbergruimtes. Vanuit de visie wordt aangegeven dat openheid en verbondenheid eigenschappen zijn die weer terug moeten komen in het gebouw. De nieuwe school karakteriseert zich door een uitstraling van rust. Rust is de basis voor een fijn leef- en werkklimaat. Het ontwerp van de school die gebouwd gaat worden zorgt ervoor dat de rust kan worden gerealiseerd. De school staat in een parkachtige omgeving en in een woonwijk in Schagen. De missie verwoordt het zo mooi: “ Diep geworteld; wijd vertakt, altijd groeiend”. Het is een uitdaging om dit in de nieuwbouw tot uiting te laten komen. Verbondenheid met de natuurlijke omgeving en de wijk waarin de school staat. Net zoals het onderwijs helder en duidelijk moet zijn, zal ook de nieuwbouw staan voor overzichtelijkheid met natuurlijke looppatronen door het gebouw. Daardoor ontstaat de ontmoeting en de gemeenschap. De inrichting van lokalen en ruimtes moet flexibel en uitnodigend zijn en daarnaast geborgenheid geven, waardoor de leerlingen zich uitgenodigd en veilig voelen.

Vanmorgen was het bijzondere moment daar dat de overeenkomst getekend werd om de nieuwbouw van het Integraal Kind Centrum in Schagen daadwerkelijk te realiseren.
Voorzitter van het college van bestuur van  Sarkon dhr. Gert Jan Veeter heeft samen met de betrokkenen de handtekeningen op de contracten gezet.

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht