arrow-intranet-overlay.png
Sarkon Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png Icon-hat.png

18 juni 2019

Handbaltoernooi Schagen 12-06-2019

Categorie: Algemeen nieuws

Handbaltoernooi Schagen 12-06-2019

SCHAGEN- Vijf moeders van handballende kinderen hadden het idee opgevat om na vier jaar het schoolhandbaltoernooi in Schagen nieuw leven in te blazen. Dat het evenement op de grasvelden van voetbalclub SRC gisteren letterlijk, en bijna figuurlijk, in het water zou vallen, daar hielden ze vooraf geen rekening mee.

Sterker nog, alles werd een dag eerder in gereedheid gebracht voor een spetterende eerste editie onder deze organisatie. Doeltjes werden opgehaald bij de Spartahal, alle kraampjes, bankjes en veldjes stonden op tijd klaar; organisatorisch was alles in orde voor de circa vierhonderd toegestroomde kinderen, verdeeld over vijftig teams. De organisatie was niet voor één gat te vangen.

,,Het was ’s ochtends ook nog best goed weer”, stelt Sonja Deutekom. ,,Helaas werd het daarna steeds slechter en slechter.” Groep drie en vier weken uit naar de nabijgelegen Groeneweghal. ,,Bij de start van het toernooi waren er geen andere hallen vrij in Schagen. Plus de SRC-velden gaan er binnenkort uit, dus een ander alternatief was er niet.”

Groep vijf en zes bleven in de stromende regen hun best doen voor een goed resultaat. Zeven en acht kwamen om vijf uur aan bod, toen was het weer droog.

Bij die hoogste groepen waren er drie poules, waarvan De Rank er twee won (bij jongens én meisjes) en De Vogelweid één. In lagere groepen viel op dat de Aloysiusschool veel poules wist te winnen.

,,Je hoopt natuurlijk op beter weer”, geeft Deutekom toe. ,,Wat ik mooi vind, is dat er vanuit de ondernemers in Schagen veel steun was voor dit toernooi. We konden bij onze loterij tweehonderd prijsjes weggeven. Dat voelt in elk geval als een steuntje in de rug.”

Er zal vanuit Schagen dit jaar nog geen afvaardiging naar het NK schoolhandbal op 22 juni in Arnhem gaan. Waar de finalisten in de gemeente Hollands Kroon wél hun opwachting maken. De meisjes van Sint Jan uit Breezand plaatsten zich door in de eindstrijd met 4-2 van de Marinxschool te winnen. Sint Jan deed al vier keer met meisjes aan het NK mee en won één keer.

Ook het jongensteam van Sint Jan is erin geslaagd om de finale te bereiken. Dat is opvallend, omdat het de eerste keer in tientallen jaren is dat dit lukte.

(bronvermelding: Noordhollands Dagblad, 13-06-2019)
‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht