arrow-intranet-overlay.png
Sarkon Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png Icon-hat.png

22 februari 2019

Duurzaamheidslab geopend.

Categorie: Algemeen nieuws

Duurzaamheidslab geopend.

De onderwijskoepels voor primair onderwijs in deze regio – Sarkon, Surplus en Kopwerk – en SOVON, voor voortgezet onderwijs, hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Deze voorziet in de inrichting van twee lokalen in RSG Wiringherlant, die worden omgebouwd tot duurzaamheidslab.

Kinderen van tien tot veertien jaar vormen de doelgroep van het digitale laboratorium. In deze werkplaatsen kunnen kinderen experimenteren met de nieuwste technologie. De eerste benaming was dan ook technolab, maar inmiddels heet het duurzaamheidslab. Al onderzoekend kunnen de kinderen straks op zoek gaan naar antwoorden op vragen die betrekking hebben op duurzaamheid. ,,Dat thema speelt op alle maatschappelijke velden, zoals voeding, gezondheid, mobiliteit, energie en water. Het is daarbij van belang dat de leerlingen leren samenwerken en probleemoplossend gaan denken. Zo leren ze belangrijke vaardigheden voor de toekomst.”

In een van de lokalen is al een proefopstelling gemaakt. Directeuren van basisscholen kregen er ter inspiratie een presentatie te zien. Er staan computers, 3D-printers, kleine robots en broeikasjes waar maar één plant in past en waarin de ontwikkelingen op onbeperkte afstand kunnen worden gevolgd. Ook zijn er brillen, met behulp waarvan je een totaal andere wereld binnenstapt. 

Het duurzaamheidslab wordt ook toegankelijk voor kinderen uit het basisonderwijs.Het is nog toekomstmuziek, maar ook buiten de lesuren moeten de kinderen hier terecht kunnen. Dat zou prachtig zijn. Om dat mogelijk te maken zouden we afspraken kunnen maken met de naschoolse opvang. Ook kunnen ouders hierin een rol spelen.”

De samenwerkingsovereenkomst werd, behalve Alice Hart (Wiringherlant) en José Vosbergen (Surplus en Sarkon), van een handtekening voorzien door René Rigter (SOVON) en Jan Bot (Kopwerk). Het duurzaamheidslab wordt na de zomervakantie officieel in gebruik genomen. De inrichting wordt mede mogelijk gemaakt door een forse donatie uit het Gemeenschapsfonds van Microsoft.

 

Duurzaamheidslab08

Afbeelding 8 van 9

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht