arrow-intranet-overlay.png
Sarkon Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png Icon-hat.png

18 april 2019

De Sluis is sportieve verliezer

Categorie: Algemeen nieuws

De Sluis is sportieve verliezer

ANNA PAULOWNA – Quinn van Bragt (11) van basisschool De Sluis had een dag eerder geen Ajax hoeven kijken om zich te motiveren voor de finale van het Polderse schoolvoetbal in Anna Paulowna. Dat zijn team daar gisteren in stond, voor het eerst sinds 2001, was al motiverend genoeg. Toch verloor De Sluis de finale met 3-0 van de Spoorbuurtschool. Uitgerekend degene die van tevoren zei dat hij net zo’n mooie winnende ging maken als Ajacied Mathijs de Ligt tegen Juventus, scoorde de 1-0.

,,Ik had het alleen, net als hij, met mijn koppie willen doen”, zei Ahmed Alhaddar (11) van de Spoorbuurtschool. ,,Da’s niet gelukt. Ik heb het toch maar met mijn voet gedaan toen de bal aan kwam rollen.”

Schoolvoetbal is er natuurlijk vooral voor om kinderen plezier aan het spelletje te laten beleven, ongeacht het resultaat. Toch geeft winnen altijd een extraatje. Kijk alleen al naar hoe de kinderen van de Spoorbuurtschool hun finalewinst vierden. Ze sprongen gelijk met voetbalkleren en al onder de douche. Eén grote kliederboel werd het.

Laatste jaar

De teleurstelling bij een van hun tegenstanders, Van Bragt, verdween al snel. ,,We zijn er van tevoren goed mee bezig geweest. Hebben nog getraind en een gesprek gehad voor de tactiekbespreking. Van de coach moesten we vooral goed overpassen. Het is gewoon leuk dat we in ons laatste jaar op de basisschool de finale hebben bereikt.”

De eindstrijd van het schoolvoetbaltoernooi werd immers uitgevochten door twee jongensteams uit de groepen zeven en acht. De Sluis had twee meisjes erbij gevraagd en die deden zeker niet onder voor de andere spelers op het veld. Mirthe van Bentem, die volgend jaar naar de voetbalschool van VV Alkmaar gaat, was een plaag voor de verdedigers van de Spoorbuurtschool. Alhaddar zorgde er met zijn eerste goal al wel snel voor dat de hoop op een stunt van De Sluis was vervlogen. Zijn teamgenoten Djemano Minnebo en Twan Zoer deden de rest.

De Sluis stond achttien jaar geleden voor het laatst in de finale van het schoolvoetbaltoernooi. De Spoorburgschool won toen met 5-0.

Destijds was Van Bragt nog niet geboren. Daarmee heeft hij ten minste één ding gemeen met De Ligt. Toen Ajax voor het laatst in de halve finale van de Champions League stond, was die er immers ook nog niet.

Andere winnaars: meisjes groep 7/8: Spoorbuurt 2, jongens groep 5/6: Spoorbuurt 4, meisjes groep 5/6: Spoorbuurt 3.

(Bronvermelding Schager Courant, 18-04-2019)
‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht