arrow-intranet-overlay.png
Sarkon Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png Icon-hat.png

17 maart 2016

Bijna 1,2 miljoen kinderen op Koningsspelen

Categorie: Algemeen nieuws

Bijna 1,2 miljoen kinderen doen op vrijdag 22 april mee aan de Koningsspelen. Meer dan vijfduizend basisscholen in Nederland en het Caribisch gebied hebben zich ingeschreven voor de vierde editie, maakten de organisatoren maandag bekend.
Traditiegetrouw beginnen de spelen met een Koningsontbijt. Daarna mogen de kinderen net als elk jaar gaan sporten. Scholen kunnen de dag naar eigen wensen en mogelijkheden vormgeven.

Koningsmatch

Om scholen te helpen, werd de Koningsmatch gelanceerd. Op dat onlineplatform kunnen sportverenigingen en basisscholen op een heel simpele manier met elkaar in contact komen en elkaar helpen bij het organiseren van de sportactiviteiten.
Initiatiefnemer Richard Krajicek is zeer tevreden. “Het is geweldig om te zien dat scholen – ondanks de drukke werkzaamheden – met plezier en veel betrokkenheid de Koningsspelen organiseren. Met de Koningsmatch willen wij op een laagdrempelige en vooral leuke manier het onderwijs en de sport op lokaal niveau nog meer met elkaar verbinden. Hoe meer scholen en sportverenigingen zich aanmelden, hoe meer ‘matches’ er gemaakt kunnen worden.”
De Koningsspelen werden in 2013 voor het eerst georganiseerd ter gelegenheid van de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Vorig jaar deden ruim 1,1 miljoen kinderen van ruim 5400 basisscholen mee. De organisatie is in handen van de Richard Krajicek Foundation en de Johan Cruijff Foundation.

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht